Mihaela Forgaciu, 37 de ani, care a ocupat în ultimii trei ani şi jumătate poziţia de director de resurse umane în cadrul Ţiriac Holdings, a decis să-şi înfiinţeze un business propriu în domeniul consultanţei în HR.

Mihaela Forgaciu, 37 de ani, care a ocupat în ultimii trei ani şi jumătate poziţia de director de resurse umane în cadrul Ţiriac Holdings, a decis să-şi înfiinţeze un business propriu în domeniul consultanţei în HR.

“După 16 ani în care am lucrat în multinaţionale, am decis să-mi deschid un business propriu, prin care să ofer consultanţă strategică în domeniul resurselor umane. Mă adresez în special antreprenorilor români, oferind soluţii concrete pentru optimi zarea proceselor de resurse umane (…)”, a spus Forgaciu, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de HR de pe piaţă, care este în prezent strategic HR Advisor al firmei Fork Capital.

Un scurt CV

Înainte de Ţiriac Holdings, ea a lucrat ca vicepreşedinte al firmei româneşti de brokeraj Assess Finance din Bucureşti (în perioada 2008- 2009) şi ca director de HR al hotelului Radisson SAS din Bucureşti, unde a stat şase luni. Din 2005 până în 2007, Forgaciu a fost director de resurse umane în cadrul Băncii Româneşti, unde a ajuns după ce a lucrat timp de cinci ani ca recruitment manager în cadrul Raiffeisen Bank.

Absolventă a Facultăţii de Finanţe-Bănci din cadrul Academiei de Studii Economice (1998), Forgaciu a urmat şi cursurile programului de Executive MBA oferit de ASEBUSS, una dintre cele mai vechi şcoli de afaceri de pe piaţa locală. De asemenea, ea deţine o certificare în managementul strategic al resurselor umane obţinută în cadrul University of Wisconsin (SUA) în 2007.

Atracţia propriului business

În locul său la Ţiriac Holdings au rămas două persoane din departamentul de HR al companiei, Geta Eană şi Anca Ilie. Din poziţia sa, îi raporta direct lui Petru Văduva, CEO-ul Ţiriac Holdings, şi coordona o echipă de peste 30 de persoane din Bucureşti şi din ţară.

Tot mai mulţi oameni din domeniul resurselor umane au decis să-şi dezvolte businessuri proprii în ultimii ani, după ce au acumulat experienţă de ani de zile în companii româneşti sau multinaţionale.

Spre exemplu, Mihaela Feodorof, care a lucrat timp de 16 ani în cadrul BRD-Groupe Société Générale, unde a coordonat activitatea de recrutare şi gestiunea talentelor timp de cinci ani, şi-a deschis un business propriu în 2009, firma de consultanţă Yourway Counseling.

Astfel, după ce a coordonat o echipă de recrutare care a făcut peste 6.500 de noi angajări la BRD, ea s-a decis să ofere servicii de educaţie şi consiliere în carieră. De asemenea, Mădălina Uceanu, un executiv cu peste 15 ani de exeperienţă în domeniul resurselor umane, care a lucrat în cadrul firmei cu activităţi de recrutare Aims, şi-a deschis propria afacere, Career Advisor, prin care oferă servicii de consultanţă în resurse umane, executive search, training sau coaching.